חברי MyTzadikהרשמה חינם!
לצורך אימות אנושי יש לסמן
בטוח יצא לכם לראות בבתים שונים בישראל, בעיקר אצל אנשי מסורת ודת, אשר תולים תמונות של צדיקים ורבנים מכל הדורות והשושלת היהודית, שמקדשות את הבית ואת האווירה. אך בתורה הרי רשום: "לא תעשה לך כל פסל וכל תמונה", איך זה בעצם שבכל זאת אנשים שמאמינים בבורא עולם תולים זאת בביתם? יש כאן ניגודיות והרי שזה עבודה זרה. רבנים פסקו שאם מדובר בתמונה של ימינו כהדפסה על נייר, בד קנבס, זכוכית, אין שום איסור וזה מותר, כל עוד התמונה לא יוצרת הבלטה ונפח שזה איסור גמור.
כאשר תולים תמונות של צדיקים, אדרבה, זה מקדש את המקום ואת הדיירים שמתגוררים בו, מכיוון שנפש הדיירים מקבלים קדושה וחיזוק כאשר רואים את הרבנים הצדיקים מול עיניים, "והיו עינייך ראות את מוריך"

-    מנהיגי רוחניות
אנשים שתולים תמונות של רבנים וצדיקים, הן בדרך כלל הדמויות שמהם הם למדים ושואפים להיות, מכיוון שהם דמויות גדולות בתורה ומבחינתם הם מנהיגים קדושים, הם מחנכים כך את ילדיהם ע"פ ערכים וחוקים מסורתיים ויהודיים, ומאמינים שאכן זו הדרך הנכונה לחיות. כיום ניתן למצוא תמונות של ה"באבא סאלי", "הבן איש חי", הרב עובדיה, הרבי מלובביץ ועוד המון צדיקים שאותם דיירים לוקחים אותם כהשראה ושאיפה ללמוד תורה כל אחד לפי הרב שהוא מתחבר.

-    סוגי תמונות של רבנים וצדיקים:
התמונות הפופולריות ביותר שנמצאות בקירות הבתים הן תמונות הקנבס, הדפסה של הצדיקים על גבי בד קנבס שנמתח על מסגרת עץ, עם אפשרות להוספה של מסגרת חיצונית לבחירה.
בזמן האחרון נכנס הטרנד החדש לבתים בישראל ואלו תמונות הזכוכית, הדפסה ישרה של תמונות הצדיקים על גבי זכוכית בעובי 6 מ"מ. הזכוכית מעניקה לתמונה מראה יוקרתי ומבריק ומכבד יותר את מעמד הצדיקים. ניתן להדפיס על קנבס ועל הזכוכית כל תמונה שתרצו גם של רבנים ביחד או לחוד וגם תמונות קדושה אחרות כמו: בית המקדש, הכותל, עיר הבירה ירושלים וכו'..

-    הילולות הצדיקים
הילולה אלו הן ימים בהם אנו מציינים את יום הפטירה של הצדיק, ביום זה מאמינים ומקובלים רבים חוגגים, עושים סעודות מצווה, ונוהגים ללמוד את תורתו ואת מעשיו של אותו צדיק ומעשים אלו בעצם מקדשים ומעלים את נשמת הצדיק ואת כוחו בעולם כולו. ביום זה רבים נוהגים לרכוש תמונות של הצדיק ולחזק את אמונתם ותולים את התמונה בביתם. ההילולה הגדולה והפופולרית ביותר בעם ישראל, היא ההילולה לזכרו של רבי שמעון בר יוחאי החל בל"ג בעומר, ובו אנו מדליקים מדורות, נהוג לעלות למירון בו קבור הצדיק, וללמוד את לימודי הזוהר ששם מוזכר את יום פטירתו והקריאה להילולה