רבי יוסי בן זימרא
תאריך הילולא: לא ידוע מקום קבורה: ישראל
fjrigjwwe9r0tbl_mysite_mytzadik:tzad
אביו: ר' זמרא.
בנו: ר' ישמעאל.
מתלמידיו: האמורא רבי אלעזר בן פדת.

חי בתקופת המעבר מדור התנאים לדור האמוראים ומשתייך בעיקר לדור האמוראים הראשון.
משתייך למשפחת הכוהנים והשיא את בתו לבנו של רבי יהודה הנשיא (תלמוד בבלי כתובות ס"ב/ב').
משבח את האישה 'ניתן בה בינה יותר מן האיש' (בראשית רבה י"ח/א').
מזהיר על איסור לשון הרע 'כל המספר לשון הרע כאילו כפר בעיקר... כל המספר לשון הרע נגעים באים עליו' (תלמוד בבלי ערכין ט"ו/ב') ומגנה את הדוברים לשון הרע 'רמ"ח [248] איברים יש בו באדם מהם רבוצין מהן זקופין ולשון זה נתון בין שני לחיים ואמת המים עוברת תחתיו ומכופל כמה כפולות בוא וראה כמה שריפות הוא שורף, אילו היה זקוף ועומד על אחת כמה וכמה...' (ויקרא רבה ט"ז/ד').
'אמר רבי אלעזר משום רבי יוסי בן זמרא כל היושב בתענית בשבת קורעין לו גזר דינו של שבעים שנה ואף על פי כן חוזרין ונפרעין ממנו דין עונג שבת...' (תלמוד בבלי ברכות ל"א/ב').
'אמר רבי לעזר בשם רבי יוסי בר זמרא אם מתכנסין הן כל באי העולם אינן יכולין לבראות יתוש אחד ולזרוק בו נשמה' (תלמוד ירושלמי פרק ז' הלכה י"ג).
'אמר רבי אלעאי בשם רבי יוסי בן זמרה: מפני מה לא גילה הקדוש ברוך הוא לאברהם אבינו שייתן לבניו את המן? אמר רבי אבא בר כהנא: כך היא דרכן של צדיקים אומרים מעט ועושין הרבה' (דברים רבה פרשה א/י"א).
למרות שתאריך פטירתו אינו ידוע, יש העורכים הילולא בא' אייר.
דרכי גישה
fjrigjwwe9r0tbl_mysite_mytzadik:w
מושב כרם בן זמרה: בכניסה למושב לפנות ימינה ולהמשיך עם הכביש לאורך הגדר כ – 500 מטר עד הציון מימין לכביש מעבר לגדר הישוב.
המצבה הישנההמצבה המחודשת